Trump își anulează propria propunere de colaborare cu rușii pentru securitate cibernetică

Trump si Putin sursa vox.com

Trump si Putin sursa vox.com

Președintele american, Donald Trump și-a reconsiderat decizia de a se implica într-o colaborare cu statul rus pentru a crea o unitate comună de securitate cibernetică destinată să prevină acțiunea hakerilor în campaniile electorale și procesul de vot. Acest plan a fost propus în cadrul primei întâlniri dintre președintele american și omologul său rus.

Trump a apreciat întrevederea drept una productivă și a sugerat dezirabilitatea cooperării dintre cele două superputeri.

La cateva ore după ce promovase ideea, liderul SUA și-a exprimat scepticismul în ceea ce privește posibilitatea de materializare a acestui plan, fiind probabil influențat de seniorii republicani care și-au manifestat nemulțumirea față de un posibil parteneriat cu Rusia.

Trump și-a revizuit decizia duminică, 09.07.2017, când a evidențiat, pe Twitter, imposibilitatea concretizării unei asemenea initiațive.

În ceea ce privește colaborarea cu Rusia în Siria, liderul SUA, a menționat că acordul de încetare a focului din sud-vestul Siriei se va aplica. Însă, senatorul republican Marco Rubio a sugerat că o asemenea inițiativă poate fi comparată cu asocierea cu președintele sirian Bashar al-Assad.

Mai mult, secretarul de stat american, Rex Tillerson a declarat că intereferența Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016 reprezintă un impediment în fața îmbunătățirii relațiilor cu statul rus, în timp ce ambasadorul USA la ONU, Nikki Haley, a afirmat că Statele Unite “nu pot avea încredere în superputerea rusă” subliniind că acest deziderat nu se va concretiza întru totul niciodată.

Luana Hușariu, InfoMondo

Sursa: BBC, CNBC

What Next?

Related Articles