Tronsonul de autostradă Cernavodă-Medgidia construit în doar 15 luni de Astaldi şi Max Boegl România

logo Astaldi.foto astaldi construction corporation

În cadrul noii licitaţii organizate pentru execuţia tronsonului de autostradă Cernavodă-Medgidia,oferta depusă de Asocierea ASTALDI SPA – MAX BOEGL ROMÂNIA SRL CERNAVODĂ  a fost desemnată câştigătoare. Anunţul a fost făcut de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), citat de 100 construct.ro.

Valoarea ofertei câştigătoare este de 498,8 milioane de lei fără TVA, în vreme ce valoarea estimată a contractului a fost de 726,2 milioane de lei fără TVA.

Asocierea câştigătoare se angajează să realizeze proiectarea şi execuţia tronsonului în 15 luni, în loc de 24 de luni, cât a estimat CNADNR.

Proiectul are ca scop realizarea a 20,49 km de autostradă. Proiectarea va dura 3 luni, execuţia 12 luni, la care se adaugă 48 de luni perioada de garanţie.
Finanţarea va fi asigurată de la Banca Europeană de Investiţii, din fonduri de Coeziune de la Comisia Europeană şi de la bugetul de stat.

“Faţă de valoarea contractului de proiectare şi execuţie reziliat cu Antreprenorul Colas în valoare de 634.398.435,78 lei fără TVA, noul contract atribuit în urma desfăşurării procedurii de achiziţie publică va costa cu peste 135 milioane lei mai puţin.
Totodată, termenul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului de autostradă Cernavodă – Medgidia a fost diminuat de la 24 la 15 luni, deschiderea traficului fiind astfel posibilă în cursul anului 2012.
“Lucrările executate de către noul Antreprenor vor avea 4 ani de garanţie, faţă de 2 ani cât prevedea contractul anterior”, se arată în comunicatul CNADNR.

Autostrada Cernavodă – Medgidia este parte a coridorului Pan European nr. IV ( Budapesta – Sofia – Thessaliniki), care se desfăşoară pe teritoriul ţării noastre de la Nădlac până la Constanţa.
Viitorul tronson de Autostradă este

În cadrul licitaţiei, au fost depuse opt oferte:

– Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL
– Asocierea Vega 93 SRL – Selina SRL – Arcada Company SA – Consitrans SRL
– Asocierea Astaldi – Max Boegl Cernavoda
– Asocierea Tehnologica Radion SRL – Lena Engenharia e Construcoes SA – Pro Cons XXI SRL – Via Design SRL
– Monteadriano Engenharia e Construcao SA
– Asocierea FCC Construccion – Delta ACM
– Aktor SA
– Asocierea OHL ZS AS – Sociedade de Construcoes Soares da Costa SA

 

Sursa: comunicat CNADNR

What Next?

Related Articles