Trilaterala Rusia-SUA-ONU – în negocierile de pace dintre regimul de la Damasc şi opoziţia siriană

Rusia, SUA si ONU.foto ziuanewsPe data de 14 februarie, la Geneva, va avea loc o reuniune în format trilateral: Rusia-SUA-ONU. Întâlnirea este legată de negocierile de pace ce s-au reluat în acest oraş elveţian între regimul de la Damasc şi opoziţia siriană.Anunţul a fost făcut de Mihail Bogdanov, citat de ITAR-TASS şi MEDIAFAX.
“O reuniune Rusia-SUA-ONU, la nivel de miniştri adjuncţi de externe, va avea loc la 14 februarie”, a precizat diplomatul rus.

Rusia va fi reprezentată la această reuniune de ministrul adjunct de Externe, Ghennadi Gatilov, SUA – de subsecretarul de stat pentru afaceri politice Wendy Sherman,şi ONU – de mediatorul pentru Siria, Lakhdar Brahimi, a menţionat Mihail Bogdanov.

Ministrul rus a mai declarat că, “atunci când şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, şi omologul său american, John Kerry, au iniţiat conferinţa internaţională Geneva-2 (desfăşurată luna trecută la Montreux, Elveţia), cei doi au convenit ca Rusia şi SUA să asigure o monitorizare permanentă a felului în care decurge procesul de negocieri”, pentru a încuraja părţile să ajungă la soluţie care să pună capăt războiului sângeros din Siria.

Sursa: IITAR-TASS şi MEDIAFAX

What Next?

Related Articles