Traian Băsescu denuntat penal de Vadim Tudor

În contextul măsurilor de reducere a pensiilor cu 15% şi a salariilor bugetarilor cu 25%, anunţate de şeful statului şi aplicate de Guvern, Partidul România Mare l-a denunţat penal pe preşedinte Traian Băsescu, pentru presupuse infracţiuni de “genocid” şi “trădare de ţară”

În denunţul depus la Parchetul General, PRM prin vocea preşedintelui acestuia Corneliu Vadim Tudor, susţine că “preşedintele Traian Băsescu se face vinovat de Genocid, conf. Art. 357, al. c), din Codul Penal: “supunerea colectivităţii sau grupului la condiţii sau tratament de natură să ducă la distrugere fizică”, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani.

De asemenea, PRM susţine că prin materializarea propunerilor lui Băsescu, privind măsurile de austeritate, “se comite un grav atentat la viaţa şi sănătatea a circa 20 de milioane de români”.

În acelaşi denunţ penal, PRM mai susţine că Băsescu s-ar face vinovat de trădare de ţară, conform art. 155 din Codul Penal, care se referă la subminarea economiei naţionale.

“Traian Băsescu, în calitate de reprezentant al Executivului, împreună cu Guvernul, se face complice la evaziunea fiscală ce a atins 30% din PIB, la achiziţiile publice frauduloase şi la retrocedările abuzive de imobile şi terenuri”, se mai arată în denunţul PRM, depus pe 10 iunie la Parchetul General.

 

continutul denuntului penal

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles