Traian Băsescu, Prinţul Charles şi… România

Traian Basescu si Printul Charles. foto agerpres

După ministereasa turismului, madame Udrea – who paid a visit to Prince Charles – a venit rândul lui Traian Băsescu arate că, în general, nu are nicio problemă cu casele regale. Ci doar cu Casa regală a României (sic!). Astfel, într-un cadru oficial – conferinţa “Analysing Romania’s future economic potential”, organizată de grupul “The Economist”, Traian Băsescu i-a mulţumit prinţului Charles pentru sprijinul acordat României în promovarea valorilor sale turistice.

“Nu pot să pierd ocazia de a-i mulţumi prinţului Charles (…) pentru sprijinul pe care îl acordă României în promovarea valorilor sale turistice. Avem convingerea că şi în continuare vom avea un partener în promovarea valorilor turistice de către prinţul Charles şi familia regală britanică”, a spus Băsescu joi, 24 noiembrie, la conferinţa organizată de grupul “The Economist”.

În discursul său, şeful statului a vorbit despre principalele priorităţi economice ale României, printre care a menţionat, desigur, şi nevoia de valorificare a potenţialului turistic.

Prin gestul său, Traian Băsescu a fost fair-play faţă de Prinţul Charles şi faţă  atitudinea acestuia faţă de România.

Singura mea necunoscută, pentru moment, este aceea că, în timp ce Băsescu îşi rostea speech-ul, în Daily Mail apăruse un articol: “Prince Charles could finally become king… of ROMANIA, thanks to his ancestor Vlad the Impaler”. Că o fi vreo ironie din partea celor de la Daily Mail, la adresa lui Charles, că o fi o “şopârliţă” aruncată pe piaţă, cine mai ştie… oricum, subiectul merită urmărit în timp. Mai ales că de pe acum se ţes tot felul de scenarii pentru alegerile de la anu…

 

Sorina Bruj

 

Sursa: Daily Mail

What Next?

Related Articles