Traian Băsescu participă la reuniunea Partidului Popular European

Într-un comunicat al Preşedinţiei României se arată că Traian Băsescu participă pe 4 martie, la Helsinki, la reuniunea la nivel înalt a Partidului Popular European.

Principalele subiecte aflate pe agendă vizează pregătirea Consiliului European de primăvară, care va avea loc în perioada 24-25 martie.

Şefii de stat şi de guvern din familia Partidului Popular European îşi vor expune poziţiile cu privire la cele două subiecte majore de pe agenda Consiliului European de primăvară: pachetul global de măsuri pentru asigurarea stabilităţii financiare şi a creşterii economice şi evoluţiile din vecinătatea sudică a Uniunii Europene.

În ceea ce priveşte dimensiunea economică, vor fi discutate, în principal, aspecte legate de: evaluarea propunerii comune privind măsurile suplimentare de creştere a competitivităţii Uniunii, elaborată sub coordonarea preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy şi a preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, stadiul pachetului legislativ privind guvernarea economică propus de Comisia Europeană şi instituirea mecanismului financiar european de stabilitate.

Sursa: comunicat al Preşedinţiei României

What Next?

Related Articles