Traian Basescu – intalnire cu ambasadorii statelor UE

Traian Băsescu, s-a întâlnit pe 22 Iulie, la Palatul Cotroceni, cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditaţi la Bucureşti.

Tema de discuţie a vizat raportul adoptat de Comisia Europeană, în data de 20 iulie, privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei. 

Cu această ocazie, preşedintele Traian Băsescu a prezentat argumentele pentru care România nu poate accepta concluziile politice conţinute în raportul Comisiei Europene.

În acelaşi timp, şeful statului a arătat că “partea română îşi însuşeşte pe deplin evaluările tehnice şi recomandările din document”.

Preşedintele României a precizat că, în prezent, procesul de modificare a legii Agenţiei Naţionale de Integritate nu este finalizat, fapt care nu justifică evaluarea conţinută de raport, conform căreia “România nu şi-ar respecta angajamentele asumate la momentul aderării”.

Şeful statului a subliniat că partea română va continua să-şi îndeplinească condiţionalităţile prevăzute de Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi va pune în aplicare recomandările incluse în raport.

Sursa: AmosNews

 

What Next?

Related Articles