Traian Băsescu despre concediul maternal

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seară, la TVR1, că “soluţia Guvernului privind indemnizaţia şi concediul pentru creşterea copilului este bună, pentru că previne deprofesionalizarea şi împacă toate opţiunile posibile”.
“În primul rând, are o variantă dinamică, cea care iniţial a fost prevăzută de Guvern, adică poţi să stai acasă doi ani în următoarele condiţii: indemnizaţie, în primul an, de la 600 minimum până la 3.400 de lei şi nimic începând din luna a 13-a, altfel spus, concediu fără plată.

În acelaşi timp, această variantă dinamică spune că dacă în primele 12 luni mama decide să meargă să-şi reia activitatea, mai primeşte până la sfârşitul celor 24 de luni 500 de lei adiţional la salariul pe care îl primeşte”, a adăugat preşedintele, apreciind că este vorba despre “o variantă care stimulează întoarcerea în câmpul muncii a mamei şi previne deprofesionalizarea”.

Băsescu a mai spus că “statul nu este în totalitate responsabil pentru copil şi că şi mama are partea ei de responsabilităţi”.

“Responsabilitatea este împărţită. Până la urmă, nu este statul responsabil total pentru copil. Şi mama are responsabilităţile ei şi în acelaşi timp rămâne şi cu responsabilităţi sociale importante, acelea de a se întoarce în câmpul muncii”, a spus şeful statului.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles