Traian Băsescu despre Acordul României cu FMI

În seara zilei de 6 februarie, preşedintele Traian Băsescu a declarat că “Acordul României cu FMI, UE şi Banca Mondială, pe doi ani, s-a încheiat cu succes, economia a fost stabilizată şi s-au luat măsurile necesare pentru ieşirea din criză”.

Şeful statului a susţinut, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni, că “după evaluările încheiate de curând, s-au creat condiţii pentru a se trece la o creştere economică durabilă”, citează AGERPRES.

Traian Băsescu a mai declarat că “România nu va mai trage ultima tranşă din Acordul cu Fondul Monetar Internaţional, ci doar ultima tranşă din acordul cu Uniunea Europeană”.

Pe de altă parte, şeful statului a precizat că o mai bună utilizare a fondurilor europene ar adăuga o creştere cu 1 – 2 procente la creşterea economică, peste cea prognozată.

Noul Acord pe care România îl va încheia cu Fondul Monetar Internaţional este de tip “preventiv”, va fi pe doi ani şi are obiective pe termen mediu.
“Noul acord este preventiv. Fondul şi UE ţin la dispoziţia României 5 miliarde de euro – 3,6 miliarde de la FMI şi 1,4 miliarde de la UE”, a precizat Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat că, în martie, FMI va constata că toate obiectivele cu România s-au îndeplinit şi va fi semnat un nou acord.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles