Traian Basescu despre relatia cu Moscova

Într-un interviu acordat Radio Europa Liberă, Preşedintele Traian Băsescu susţine că “nu crede în analizele care spun că relaţiile României cu Rusia sunt rele”. Aceasta, deoarece schimburile comericale dintre cele două ţări au crescut iar contactele politice au devenit tot mai frecvente.


“Eu nu cred că este atît de reală analiza celor care spun că România are relaţii rele cu Moscova. Schimburile noastre comerciale cresc, contactele politice au o frecvenţă foarte mare, numai anul acesta au existat cel putin cinci – şase vizite ale miniştrilor români la Moscova pentru a stabili elemente de cooperare şi vă mai spun un lucru, nu cred că Moscova este atât de angajată alături de Voronin pentru a fi ostilă României datorită relaţiilor România-Moldova”.

“În ceea ce priveşte interesele Moscovei în Republica Moldova, în mod categoric ele există, la fel cum există şi interesele României pentru cetăţenii Republicii Moldova”, a mai spus şeful statului.

Preşedintele Băsescu a spus că România nu va înceta să respingă acuzaţiile de implicare în treburile interne ale Republicii Moldova.

“Ce va pot spune cu certitudine este că noi am mai văzut aceste întâmplări. Le-am văzut la Bucureşti în decembrie 1989, când, tot aşa, un conducator comunist nu şi-a înteles propriul popor şi mai ales n-a înţeles tânăra generaţie şi poate domnul Voronin se uită la filmele din decembrie 1989 de la Bucureşti. O să vadă că pe stradă erau tinerii care vroiau libertate. Tinerii care vroiau spre Europa.

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles