Traficul de fiinţe umane la nivelul UE

Parlamentul European a găzduit o dezbatere cu tema “Traficul de fiinţe umane la nivelul Uniunii Europene”. Manifestarea a fost organizată de eurodeputaţii Ramona Mănescu, Hannu Takkula (Finlanda) şi Metin Kazak (Bulgaria).
Ramona Mănescu a atras atenţia, în expunerea sa, asupra faptului că “femeile şi copiii sunt categoriile cele mai vizate de această formă de sclavagism modern, constând în exploatare sexuală, exploatare ca forţă de munca, cerşetorie şi prelevare de organe”, potrivit Amos News.

“Datele pe care le avem sunt suficiente pentru a trage concluzia că femeile şi copiii sunt cei mai expuşi riscului. Mai ales în cazul copiilor, studiile realizate pe baza unor cazuri concrete arată că în cele mai multe dintre situaţii, victimelor le este teamă să reacţioneze. Agenţia Uniunii Europene pentru Drepturile Fundamentale  a publicat, de asemenea, rapoarte care arată că există cazuri de copii care au dispărut pur şi simplu din adăposturile pentru imigranţi şi nu se mai află în evidenţa autorităţilor naţionale.”

Ramona Mănescu a insistat asupra nevoii unor acţiuni coordonate la nivel european în privinţa acestei chestiuni sensibile.

“Trebuie să facem mai mult în această direcţie şi, dincolo de actuala legislaţie europeană, autorităţile naţionale trebuie să facă un pas înainte şi să colaboreze la nivel bilateral. Într-o Uniune Europeană fără graniţe interne şi fără controale la frontieră, unde toţi cetăţenii beneficiază de libertate de mişcare, traficul de fiinţe umane reprezintă, de asemenea, o problemă transfrontalieră, care necesită un efort substanţial din partea tuturor autorităţilor.”

Sursa: Amos News

What Next?

Related Articles