Toamnă, an nou şcolar şi vizite la Bruxelles

inceput de an scolar. foto gândul

E toamnă, e luni, începe anul şcolar şi merge Ponta la Bruxelles. Acum, după ce, zilele trecute Băse a fost la prietenii lui de la Bruxelles, merge şi Ponta pe la CE să se întâlnească cu Barroso. Să-i spună că în România nu a fost lovitură de stat, că instituţiile de drept au funcţionat şi funcţionează, că guvernul pe care îl conduce este susţinut de o majoritate parlamentară. Deci, nişte lucruri pe care, în mod firesc, Barroso ar trebui să ştie că aşa sunt… Dacă vrea…
Între timp, învăţământul românesc – mai ales cel primar – a debutat cu stângul. Nu tu materiale didactice speciale, nu tu dascăli suficient numeric, pregătiţi pentru “clasa 0″, nu tu spaţii suficiente în care să se desfăşoare cursurile pentru cei mici. Iar Ponta a conclzionat că locul clasei pregătitoare este înapoi la… grădiniţă!

Iar astea sunt doar o parte infimă din multitudinea de probleme cu care se confruntă învăţământul şcolar din România.

Acum vin eu şi întreb: în cele 52 de zile de interimat în fruntea ţării, Antonescu de ce nu s-a interesat cum şi ce modificări aiurea au fost decise de ministrul Funeriu din guvernul Boc al IV-lea sau al V-lea (că am şi uitat numărul lor).
Sau, oare psihologii ce or fi păzit?. Nu au avut de zis nimic înainte de a se implementa cu forţa aceasta clasă “0”.

Dezinteres pentru modul de implementare, copii cu lacrimi în ochi, debusolaţi, speriaţi. Asta este situaţia “la faţa locului”.
Între timp, Băsescu îi felicită pe cei care au ales să urmeze cursurile şcolilor profesioanale. Bun şi aşa…
Oricum, spor la învăţătură şcolarilor, indiferent de vârstă!

 

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles