Theresa May, noul premier britanic?

Theresa May  foto www.telegraph

Theresa May foto www.telegraph

Secretarul de stat al Regatului Unit, Theresa May îşi va lansa pe 30.06.2016, campania destinată câştigării conducerii Partidului Conservator şi a obţinerii titulaturii de premier al Marii Britanii, relatează presa locală, citată de www.sputniknews.com.
Theresa May a declarat că “statul britanic are nevoie de o guvernare puternică pentru a reuşi să depaşească perioada de incertitudine politică şi economică cu care se confruntă acum”, evidenţiind, totodată, “obligaţia noii conduceri de a aduce la acelaşi numitor şi de a apropia partidul de naţiune”.

“În timp ce Partidul Laburist e din ce in ce mai aproape de autodistrugere, iar naţionaliştii din Scoţia şi Ţara Galilor ameninţă cu dezbinarea, este datoria patriotică a Partidului Conservator de a se uni şi de a guverna ţara într-o manieră cât mai favorabilă”, continuă May.

Din punctual său de vedere, Marea Britanie are nevoie de o viziune pozitivă asupra viitorului:

”O viziune a unei ţări care vizează binele  tuturor cetăţenilor, indiferent de provenienţa acestora”.

Actualul Prim-ministru al Regatului Unit, David Cameron, şi-a anunţat intenţia de a demisiona după ce un procent de 51.9 % din populaţia Marii Britanii a optat să iasă din Uniunea Europeană.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de YouGov, 19% din cetăţenii britanici o consideră pe May ca fiind cea mai potrivită variantă pentru a deveni liderul Partidului Conservator, îndeplinind toate criteriile necesare obţinerii titulaturii de Prim-ministru al Marii Britanii.

Principalul său contracandidat, Boris Johnson este simpatizat de o proporţie de 18% dintre persoanele care au luat parte la acelaşi sondaj de opinie.

Sursa: sputniknews.com

Luana Husariu

What Next?

Related Articles