Tariceanu si Boc in instanta in procesul Sterling

Premierul Emil Boc şi fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu s-au prezentat miercuri, 24 aprilie, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, pentru a fi audiaţi de instanţă. În cadrul procesului, Tăriceanu îi cere daune lui Boc pentru afirmaţiile publice făcute de cel din urmă în legătură cu contractul Sterling.


În faţa instanţei, Boc şi-a reluat acuzaţiile susţinute anterior, arătând că “afacerea Sterling a avut ca punct de plecare compania Rompetrol, prin Dinu Patriciu, şi a fost premeditată de fostul Guvern, din noiembrie 2008, odată cu aprobarea actului adiţional 11 la contractul de explorare şi împărţire a producţiei pentru perimetrele XIII Pelican şi XV Midia”, potrivit MEDIAFAX.

Boc a susţinut că “Tăriceanu, în calitate de prim-ministru, avea obligaţia de a cere şi a verifica respectarea cadrului legal”.
Boc l-a acuzat pe Tăriceanu de faptul că acesta a acceptat transformarea contractului Sterling fără licitaţie şi modificarea cotelor din producţie care reveneau statului.

Fostul premier Tăriceanu  s-a apărat şi a apreciat că “acuzaţiile lui Boc nu au nicio bază reală şi dovedesc o gravă necunoaştere a legii, deşi actualul prim-ministru este jurist şi profesor de drept”.

“Hotărârea de guvern privind contractul Sterling nu a făcut decât să confirme un act adiţional încheiat între ANRM şi un operator economic. Pentru Guvern nu este o opţiune, ci o obligaţie de a respecta legea”, a spus Tăriceanu.

El a susţinut că acuzaţiile publice la adresa sa au vizat de fapt candidatura sa la preşedinţia PNL.

Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe Emil Boc, în acţiunea de chemare în judecată, că “ar fi minţit şi că ar fi dat dovadă de rea-credinţă în declaraţiile sale referitoare la hotărârea de guvern privind concesiunea către Sterling Resources”.

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles