Tandemul aflat la conducerea Rusiei vrea să inverseze locurile

Putin si Medvedev sau spre o noua dinastie ruseasca

Tandemul aflat la conducerea Rusiei vrea să inverseze locurile la alegerile din 2012. Adică, Putin să devină preşedinte, iar Medvedev, premier.
Concret, actualul preşedinte rus, Dmitri Medvedev, l-a propus sâmbătă, 24 septembrie, pe premierul Vladimir Putin drept candidat la prezidenţialele din martie 2012, în cadrul congresului partidului de guvernământ Rusia Unită.

“Având în vedere că mi-a oferit conducerea listei partidului (Rusia Unită la alegerile legislative) şi că în caz de succes, faptul că eu sunt pregătit să lucrez activ în Guvern, cred că va fi bine ca acest congres să susţină candidatura liderului partidului, Vladimir Putin, la funcţia de preşedinte al ţării”, a declarat Medvedev citat de MEDIAFAX.

El s-a exprimat în faţa celor aproximativ 11.000 de militanţi ai partidului Rusia Unită, reuniţi în palatul sporturilor Lujniki din Moscova.

Cu câteva minute înainte, Vladimir Putin l-a propus pe Medvedev să ocupe prima poziţie pe lista partidului Rusia Unită pentru alegerile legislative din decembrie.

“Propun ca lista (partidului) Rusia Unită la alegerile pentru Duma (Camera inferioară a Parlamentului) din 4 decembrie să fie condusă de şeful statului în exerciţiu, Dmitri Anatolevici Medvedev”, a declarat premierul rus.

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat că este o “mare onoare” pentru el să fie candidat la alegerile prezidenţiale în 2012 şi a adăugat că actualul preşedinte, Dmitri Medvedev, ar putea deveni premier, în cadrul congresului Rusia Unită, aflat la putere.

“Sunt sigur că Rusia Unită va câştiga (alegerile legislative din decembrie) şi că pe baza acestei susţineri populare, Dmitri Anatolevici va putea înfiinţa o nouă echipă, tânără, eficientă şi energică, şi va putea conduce Guvernul Rusiei”, a declarat Putin.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles