Suntem o societate de corupţi?

justitia chemată să stopeze coruptia. fotoenational

Cică suntem o societate de corupţi. Sau, toţi cei care formăm societatea românească suntem corupţi. Deşi, eu, una, ştiu că nu sunt aşa. Nu sunt, nu am fost şi nici nu voi fi. Sună cam patetic, poate desuet, dar acesta este adevărul. Şi nici prietenii mei nu sunt corupţi. Vorba ceea: cine se aseamănă, se adună! Însă dacă v-aţi fi uitat la interviul acordat de madame Udrea la Realitatea TV (probabil că unii dintre dvoastră au şi făcut acest lucru) aţi fi aflat următorul postulat emis de ministereasă:
“Clasa politică nu e mai coruptă decât societatea în care trăim”. Iar în sprijinul acestei afirmaţii, Udrea a exemplificat interogativ:

– Medicii, nu sunt corupţi? Profesorii, nu sunt corupţi? a întrebat-o ea pe reporteriţă.

De remarcat faptul că ministereasa a spus “medicii”, “profesorii”, nu, “unii medici”, “unii profesori”. Aşadar, dragi dascăli şi stimaţi medici, aţi fost cu toţii catalogaţi: nişte CORUPŢI.

Am încercat să înţeleg de ce a exemplificat taman cu aceste categorii profesionale. De ce i-a făcut pe profesori, medici şi, politicieni – ca reprezentanţi ai acestora – “corupţi”? Oare, care o fi fost mesajul? Oare acela că, nişte categorii socio-profesionale, care sunt corupte, nu dreptul să-şi ridice glasul şi, chiar să-şi ceară nişte drepturi stipulate în lege. Mă refer la legea pentru Educaţie, în care este stipulat faptul că acest minister ar fi trebuit să primească 6% din PIB din bugetul pe 2012, şi a primit de 3 ori mai puţin, adică 2%?

Iar politicienii, nefiind categorie socio-profesională, ci doar… politicieni, au drepturi? Dreptul de a minţi, corupe şi de a fi corupţi?

 

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles