SUA va evita în ultimul moment intrarea în incapacitate de plată

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat că liderii republicani şi democraţi au ajuns la un acord privind creşterea plafonului de îndatorare a SUA şi evitarea intrării în incapacitate de plată.

El a precizat că acordul prevede reducerea cheltuielilor cu 1.000 de miliarde de dolari în următorii 10 ani şi înfiinţarea unei comisii care va trebui să prezinte, în noiembrie, un raport privind reducerea în continuare a deficitului.

Congresul nu a aprobat încă acordul. El a precizat că nu este acordul pe care şi l-ar fi dorit, dar a admis că acest compromis va ajuta în problema deficitului SUA.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul John Boehner, şi-a exprimat speranţa că legislativul va vota acest plan “cât mai repede posibil”.

La rândul său, Obama a admis că procesul de negociere a fost dificil şi a durat “mult prea mult” şi a cerut partidelor să susţină planul în Congres. El a subliniat că orice soluţie trebuia să fie echilibrată şi că reducerile de cheltuieli nu putea fi atât de drastice încât să submineze economia americană.

El a precizat că şi recomandările comisiei bipartite însărcinată cu identificarea unor noi economii, ce îşi va prezenta raportul în noiembrie, vor fi supuse la vot în Congres.

Potrivit lui Boehner, economiile vor ajunge la cel puţin 1.500 de miliarde de dolari, ceea ce ridică reducerile de cheltuieli totale la circa 2.500 de miliarde de dolari.

Această sumă ar fi mai mare decât cea cu care se ridică plafonul de îndatotare, adică circa 2.100 de miliarde de dolari.

sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles

One Response to "SUA va evita în ultimul moment intrarea în incapacitate de plată"

  1. Ewiak Ryszard says:

    West se îneacă în datorii. Nu este o coincidenţă. Biblia spune: “La vremea hotarata [regele cel de la miazanoapte = Rusia] va reveni” (Daniel 11:29a). Aceasta inseamna, de asemenea, dezintegrarea Uniunii Europene si NATO. Acest lucru va fi un preludiu la război (Daniel 11:29b,30a; Matei 24:7; Apocalipsa 6:4).