SUA susţin integrarea Republicii Moldova în UE şi păstrarea integrităţii teritoriale a acesteia

Joe Biden si Vlad Filat la Chisinau 11 marte 2011 foto Privesc.EU

Aflat la Chişinău, vicepreşedintele american, Joe Biden, a declarat că Statele Unite vor susţine orice rezolvare a conflictului transnistrean care presupune păstrarea suveranitătii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

În cadrul conferinţei de presă comune cu premierul R. Moldova, Vlad Filat, Joe Biden a afirmat că “Dorim să ştiţi că este o prioritate şi pentru SUA ca Moldova să devină membru al UE. Sunteţi europeni, trebuie să fiţi şi veți fi. Acordăm o susţinere substanţială prin FMI, dar şi alte programe ale SUA. Vrem să vedem investiţii americane în Moldova. Vrem relaţii economice libere cu Moldova.”

Referindu-se la conflictul transnistrean Biden a declarat că “SUA va susţine şi eforturile în rezolvarea conflictului transnistrean. Am abordat acest subiect când am fost în Rusia. Moldova susţine integritatea teritorială a R. Moldova. Transnistria este parte a R. Moldova. SUA este mândră să aibă R. Moldova ca partener. Este interesul SUA pentru ca Moldova să se consolideze democratic”.

sursa: UNIMEDIA

What Next?

Related Articles