SUA – supărate pe decizia UNESCO de a accepta Palestina ca stat cu drepturi depline

sediul ONU. foto UN org

Administraţia Obama a decis suspendarea finanţării UNESCO, după ce ţările membre au acceptat ca Palestina să devină membru cu drepturi depline al acestei organizaţii.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Stat, Victoria Nuland, a declarat că “votul acordat Palestinei înseamnă stoparea finanţării de către Congresul a unor organisme ale ONU care au recunoscut Palestina ca stat, înaintea încheierii unui acord de pace israeliano-palestinian”. Ea a spus că SUA nu va mai plăti 60 de milioane dolari pe care intenţiona să-i vireze în conturile UNESCO în noiembrie.

“Votul dat de statele membre ale UNESCO care a însemnat admiterea Palestinei ca stat-membru cu drepturi depline, este regretabil, prematur, şi subminează obiectivul nostru comun, al unei păci globale, juste şi durabile în Orientul Mijlociu”,a Nuland, potrivit AP.

“Statele Unite ale Americii rămân ferme în acordarea sprijinului lor pentru crearea unui stat palestinian independent şi suveran. Acest lucru nu poate fi realizat numai prin negocieri directe între israelieni şi palestinieni”, a încheiat Nuland.

La rândul său, Guvernul israelian consideră că admiterea “Palestinei în cadrul UNESCO îndepărtează perspectivele ajungerii la un acord de pace”.

Sursa: Associated Press

What Next?

Related Articles

One Response to "SUA – supărate pe decizia UNESCO de a accepta Palestina ca stat cu drepturi depline"

  1. mega2005 says:

    Obama???..un papagal…l-au luat la “shtanga” jidanii care l-au finantat si-l finanteaza in campania electorala si a iesit pe “post” sa vada astia ca merita banii.
    SUA, o curva zi de zi!!!!
    Pana una alta, Palestina a inceput sa “joace” mult mai inteligent decat puteau jidanii crede, bravo lor!!!