SUA și Quatar au semnat un acord privind combaterea terorismului

 

secretarul de stat american Rex Tillersson si ministrul de externe al Qatarului șeicul Mohammed bin Abdulrahman al-Thani

secretarul de stat american Rex Tillersson si ministrul de externe al Qatarului șeicul Mohammed bin Abdulrahman al-Thani

În urma vizitei la Doha a secretarului de stat al Statelor  Unite ale Americii, Rex Tillerson, s-a semnat un memorandum de înțelegere între cele două țări pentru întărirea luptei împotriva terorismului și abordării într-un mod mai intens a problemei referitoare la susținerea terorismului.

Vizita acestuia a intervenit într-un moment în care Quatarul are relații tensionate cu vecinii săi. Acesta a precizat că acordul are la bază decizia din cadrul summitului din luna mai, la care a luat parte președintele Donald Trump împreună cu 50 de lideri musulmani.

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Egipt și-au întrerupt relațiile diplomatice cu Doha în decursul lunii iunie a acestui an, din cauza unor presupuneri, cum că emiratul ar susține grupări islamiste radicale.

Rex Tillerson a declarat că Quatar are viziuni rezonabile cu privire la relațiile diplomatice cu vecinii săi și că speră că acest conflict va ajunge la final.

Secretarul de stat iși va continua turneul, urmând să-i întâlnească pe omologii săi din celelalte patru state arabe.

Andra Dragoș, InfoMondo

Surse: News Info Inquirer, Bahrain Mirror, Reuters

http://newsinfo.inquirer.net/913144/us-looks-to-defuse-qatar-gulf-row-with-counter-terror-deal

http://bahrainmirror.com/en/news/40401.html

https://www.reuters.com/article/us-gulf-qatar-kuwait-idUSKBN19V2RV

What Next?

Related Articles