SUA si Lituania neaga ca ar fi avut discutii pentru instalarea scutului anti-racheta pe teritoriul fostei republici sovietice

SUA si Lituania neaga ca ar fi luat in discutie posibilitatea instalarii unor elemente componente ale scutului anti-racheta pe teritoriul fostei republici sovietice, in cazul in care negocierile cu Polonia esueaza.


Adjunctul ministrului de externe polonez si negociator sef a declarat ca “Washington-ul si Vilnius-ul au avut convorbiri despre scutul anti-racheta”. “Insusi ministrul lituanian al apararii a propus in luna mai acest lucru, iar partea polona stie asta”, a declarat Witold Waszczykowski.

La randul sau, purtatorul de cuvant al departamentului de stat american, Tom Casey, a declarat ca aceasta afirmatie “este o exagerare”.
“Noi vom continua negocierile cu partea polona. Consideram ca suntem aproape de incheierea unui acord. Si ne asteptam sa il finalizam; prin urmare, nu credem ca e nevoie sa recurgem la o alta alternativa”.

“Negociatorul sef al SUA John Rood a fost prezent in luna mai in Lituania, dar a expus doar pe scurt stadiul discutiilor noastre cu partea polona”, a mai adugat Casey.

 

Sursa: Ria Novosti

What Next?

Related Articles