SUA se tem de un masiv atac cibernetic pe 8 noiembrie

atac cyber. foto ziareromania

atac cyber. foto ziare romania

SUA se tem că hackeri angajaţi de serviciile secrete ruse vor lansa un atac cibernetic pe 8 noiembrie. Aceasta, pentru a perturba scrutinul prezidenţial şi parlamentar american. În acest context, “Washingtonul este pregătit să riposteze”, afirmă NBC News citat de AGERPRES.
Oficiali americani au declarat pentru NBC News că există teama că “Rusia îşi va utiliza capacităţile cibernetice pentru a perturba scrutinul din Statele Unite”.


Serviciile secrete americane nu se aşteaptă la un atac informatic care să vizeze infrastructura esenţială din SUA. O atare situaţie ar putea fi catalogată drept act de război, însă ar putea avea loc incidente de genul dezvăluirii unor documente false sau a propagării unor informaţii cu scop de manipulare în mediile de socializare online.

Vineri, un hacker care are pseudonimul “Guccifer 2.0″ – considerat de serviciile americane că ar aparţine structurilor secrete din Rusia – a avertizat prin Twitter că alegerile prezidenţale şi parlamentare din SUA vor fi “monitorizate din interiorul sistemului”.
Administraţia SUA a pregătit măsuri pentru contracararea unui eventual atac cibernetic.

Hackeri ai armatei americane au pătruns deja în reţeaua electrică a Rusiei, în sistemele de telecomunicaţii şi în sistemele de comandă ale Kremlinului, făcându-le vulnerabile la un atac cibernetic american, dacă va fi necesar, a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii americane, citat de NBC News.

Oficiali americani au acuzat în mai multe rânduri Rusia, China şi alte ţări că ar încerca să atace infrastructura informatică esenţială din Statele Unite.

Sursa: NBC News, AGERPRES

What Next?

Related Articles