SUA nu vor intra niciodată în incapacitate de plată – declaratie a vicepresedintelui SUA

Joe Biden vicepresedinte SUA foto www.hotindienews.com

Vicepreşedintele SUA, Joe Biden, a declarat la sfârşitul unei vizite în China, ca Statele Unite nu vor intra niciodată în incapacitate de plată.

Declaratia a fost facuta in timpul unei vizite de cinci zile, Biden a încercat să îi convingă pe liderii chinezi în privinţa rezistenţei economiei americane şi a solidităţii titlurilor de Trezorerie, în care autorităţile de la Beijing au investit 1.170 de miliarde de dolari.

Discutiile au fost dominate de problema datoriilor SUA şi soliditatea economiei mondiale.

“SUA nu au fost şi nu vor fi vreodată în incapacitatea de a-şi plăti datoriile”, a asigurat oficialul american, la trei săptămâni după ce un acord in extremis din Congres a permis majorarea plafonului de îndatorare al ţării şi evitarea intrării în încetare de plăţi.

În pofida dificultăţilor actuale, Statele Unite rămân cea mai pună opţiune pentru investiţii, a arătat oficialul american.

China s-a arătat extrem de neliniştită după retrogradarea ratingului SUA de către agenţia Standard&Poor’s, iar presa oficială a cerut Statelor Unite să nu mai trăiască peste posibilităţi.

Liderii chinezi au avut însă o atitudine conciliantă faţă de Biden.

“Aţi transmis un mesaj foarte clar poporului chinez, că Statele Unite îşi vor respecta promisiunile şi angajamentele privind datoriile suverane. Acest fapt va menţine securitatea, lichiditatea şi valoarea obligaţiunilor americane”, a declarat premierul chinez Wen Jiaobo, la întâlnirea avută miercuri cu Biden.

El a adăugat că are încredere că SUA vor depăşi dificultăţile, iar economia va fi readusă la o creştere sănătoasă.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles