SUA își pregătesc intervenția în Siria?

Hillary Clinton. foto telegraph.co.uk

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a declarat, în contextul în care Siria se confruntă cu o creșetere alarmantă a crimelor și violențelor, că Statele Unite au obligația morală de a interveni pentru a împiedica un regim sa comită un genocid, ucigându-și propriul popor.

“Președintele Barack Obama a evidențiat clar că prevenirea crimelor în masă și a genocidelor este legată de securitatea națională și de responsabilitatea morală”, a declarat Clinton în timpul unui seminar organizat la muzeul memorial american al Holocaustului, din Washington.

“Dacă guvernarea nu poate, sau nu vrea, să protejeze proprii cetățeni, atunci Statele Unite și partenerii lor trebuie să acționeze”, a declarat șeful diplomației americane, amintind cazul Libiei, al Coastei de Fildeș sau al Siriei.

Dar “obligația morală” a Washingtonului nu implică neaparat o “acțiune militară”, a menționat Clinton, adaugând că “recurgerea la forță ar trebui să fie ultima opțiune”, după “diplomație, sancțiuni economice, ajutoare umanitare sau măsuri juridice”.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles