SUA apreciază că războiul din Siria va continua dacă Bashar al-Assad va fi reales în 2014

John Kerry despre Siria.foto ziareonline

John Kerry despre Siria.foto ziareonline

Prezent la Paris, Secretarul american de Stat, John Kerry, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că “războiul (din Siria) va continua, dacă preşedintele sirian, Bashar al-Assad va fi reales în 2014″.
“Dacă Bashar al-Assad crede că va soluţiona problemele candidând, (n.r.la alegerile din 2014), pot să-i spun următorul lucru: în opinia mea, este clar că acest război nu se va termina, atât timp cât el ocupă această funcţie, a declarat Kerry.

În ceea ce priveşte opoziţia siriană, Kerry consideră că aceasta va fi împotriva realegerii lui Bashar al-Assad în funcţia de preşedinte.

“Nu ştiu cine ar crede că opoziţia (siriană) va fi de acord cu participarea lui Bashar al-Assad la guvernare”, a declarat Kerry după o întâlnire cu ministrul de Externe din Qatar, Khalid ben Mohammad al-Attiya.

“Ne concentrăm pe sprijinirea opoziţiei moderate. Vom continua (…), deoarece credem că negocierile sunt necesare”, a mai afirmat Kerry.

De asemenea, Kerry a apreciat că Teheranul ar trebui să accepte ideea unui Guvern de tranziţie în Siria.

Recent, preşedintele Siriei a declarat că intenţionează să candideze pentru un nou mandat de preşedinte, în 2014, explicând că “nu vede niciun motiv pentru care nu ar putea face acest lucru”.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles