Studentii se solidarizeaza cu sindicatele din invatamant

Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) respinge vehement noua formă a proiectului Legii educaţiei naţionale. Prin urmare, UNSR a hotărât să susţină acţiunile sindicatelor din învăţământul superior.


“Este inadmisibil ceea ce se întâmplă. Ne-am săturat ca Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului să nesocotească drepturile noastre şi să desconsidere întregul demers de amendare a proiectului Legii educaţiei naţionale. Nu putem accepta să fim daţi la o parte, mai ales când principalii care vor suferi în urma promulgării acestei legi vom fi noi, studenţii”, se arată într-un comunicat al UNSR.

“Ne opunem experimentelor pe care ministrul Daniel Funeriu le cataloghează ca fiind o reformă de calitate a sistemului educaţional şi nu vom renunţa la promovarea principiilor democratice, europene după care trebuie să se producă o schimbare benefică în învăţământul superior”, a declarat Ion Poenaru, lider al UNSR.
Dacă proiectul Legii educaţiei naţionale va rămâne neschimbat, UNSR nu exclude organizarea unui protest de proporţii.
 
Organizaţia studenţească acuză Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MECTS) că a tratat “cu superficialitate rezoluţia semnată de studenţii din zece centre universitare, convocaţi de către UNSR, niciuna din propunerile de modificare cuprinse în rezoluţie neregăsindu-se în varianta de act normativ transmisă către Parlament”.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles