Steagul al-Qaida – arborat în libia

steagul Al-Qaida arborat in Libia. foto dailymail.uk

Steagul organizaţiei teroriste al-Qaida a fost arborat în Libia, pe 31 octombrie, ziua în care NATO şi-a încheiat oficial implicarea militară în această ţară.

Potrivit cotidianului britanic The Daily Mail, preluat de MEDIAFAX, “drapelul a fost văzut pe acoperişul clădirii tribunalului din Benghazi, care a fost folosit de forţele rebele pentru a-şi stabili guvernul provizoriu şi centrul media”.
Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), noua autoritate libiană, a negat că ar fi responsabil de arborarea drapelului, văzut de mai multe ori pe clădirea tribunalului.

Drapelul, pe care scrie în limba arabă “nu există alt Dumnezeu decât Allah” şi pe care figurează o lună plină, a fost arborat alături de steagul naţional libian.

Potrivit unor informaţii, pe străzile din Benghazi au fost văzuţi extremişti noaptea, fluturând drapelul al-Qaida şi strigând “Islamiya, Islamiya! Nici Est, nici Vest”.

O alunecare bruscă spre extremism trezeşte îngrijorarea Occidentului care a susţinut înlăturarea colonelului Muammar Kadhafi de la putere, comentează Daily Mail.

NATO şi-a respectat decizia de a pune capăt operaţiunii care a durat şapte luni, în pofida apelurilor CNT de a continua misiunea militară.

Săptămâna trecută, preşedintele CNT, Mustafa Abdeljalil, a declarat că Sharia – legea islamică –  va fi considerată legea fundamentală a Libiei.El a precizat că viitorul Parlament va fi unul de orientare islamistă.

 

 

 

Sursa. Daily Mail online

 

What Next?

Related Articles