Statul vinde 20% din acţiunile CFR Marfă

CFR Marfa o pradă pentru rechinii economiei româneşti

În scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI, se arată că Guvernul va scoate la vânzare până la finele anului un pachet reprezentând 20% din acţiunile CFR Marfă prin ofertă publică iniţială.

CFR Marfă va fi privatizat atunci când condiţiile pieţei o vor permite.

Pentru vânzarea pachetului de acţiuni va fi selectat un consultant juridic şi o bancă de investiţii pentru oferta publică iniţială.

Totodată, compania va disponibiliza aproximativ 3.000 de angajaţi, va angaja management privat şi va integra filialele în unitatea centrală.

Compania are în prezent aproximativ 10.600 de anagajaţi.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat că disponiblizările ar urma să aibă loc de la 1 iunie, CFR Marfă începând din 8 aprilie notificarea organizaţiilor sindicale şi a Inspecţiei Muncii privind disponibilizările.

Cel mai mare operator de transport feroviar a încheiat anul trecut cu pierderi de 354,2 milioane de lei, în creştere cu 3,5% faţă de 2009, în condiţiile în care a transportat un volum de marfă mai mare cu 4,1%. Pentru acest an, CFR Marfă estimează că va transporta acelaşi volum de marfă, respectiv 30,7 de milioane de tone. CFR Marfă deţine un parc de material rulant de peste 42.000 de vagoane şi peste 900 locomotive.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles