Statul roman trebuie sa ii plateasca lui Ohanesian 2 milioane de euro

Instanţa i-a dat câştig de cauză lui Ovidiu Ohanesian – unul din cei trei jurnalişti români răpiţi în Irak. Ovidiu Ohanesian a dat statul român în judecată şi a acuzat autorităţile române că nu au pus sechestru pe averea lui Omar Hayssam.

Astfel, el se află în imposibilitatea de a-şi recupera de la sirian cele două milioane de euro câştigate în instanţă.

Ohanesian cere statului român cele două milioane de euro pe care ar fi trebuit să le obţină de la Omar Hayssam, conform sentinţei penale 122 din 13 iunie 2007 Curţii de Apel Bucureşti, devenită “titlu executoriu, definitivă şi irevocabilă prin respingerea recursului”.

În documentul invocat, judecătorii statuau că Omar Hayssam este obligat să îi plătească lui Ohanesian suma de două milioane de euro cu titlu de daune morale pentru zilele în care ziaristul a fost răpit în Irak.

Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul formulat de Ovidiu Ohanesian şi a hotărât că “statul român răspunde pentru imposibilitatea punerii în executare împotriva lui Omar Hayssam a hotărârii penale, prin care acesta a fost obligat să îi plătească două milioane de euro, cu titlu de despăgubiri”, a explicat  avocatul lui Ohanesian, Antonie Popescu.

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Recent Articles