Statul proprietar la ROMPETROL

Ca urmare a conversiei în acţiuni a unor obligaţiuni pe care compania Rompetrol Rafinare, controlată de KazMunaiGaz, nu le-a răscumpărat până joi, termenul limită, statul român reintră în acţionariatul Rompetrol Rafinare (RRC), cu o participaţie de 44,69% din capital.

KazMunaiGaz a decis, joi, în AGA, să convertească în acţiuni obligaţiunile emise de Rompetrol în 2003 şi pe care nu le-a răscumpărat de la stat, potrivit unui raport al Rompetrol Rafinare transmis, joi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În luna august, Rompetrol Rafinare a fost acţionată în instanţă de către Ministerul Finanţelor Publice, care a contestat o majorare de capital de 329,4 milioane de lei, decisă de grupul petrolier în luna iunie, sumă care urma să fie utilizată pentru plata unei părţi din obligaţiunile datorate către stat.

Dacă statul va vinde la bursă acţiunile primite la Rompetrol Rafinare, ar încasa 1,184 miliarde de lei, sumă rezultată din înmulţirea numărului de acţiuni la rafinărie, respectiv 19,7 miliarde de titluri, cu cel mai recent preţ al acţiunilor companiei la BVB, de 0,0601 lei.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles