Sportivii care au adus medalii tarii – vor primi rentele viagere restante

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a declarat că  au fost achitate până în prezent 497 de rente viagere pentru sportivii care au reprezentat România şi au adus medalii.  Declaraţia a fost făcută ca urmare a informaţiilor publicate în ultima perioadă în presa centrală privind neachitarea de către Minister a rentelor viagere pentru sportivi.

El a precizat că, “pentru anul în curs, este prevăzută suma de 18 milioane de lei pentru acoperirea integrală a rentelor viagere acordate sportivilor”.

Cuantumul mediu al unei astfel de rente viagere este de aproximativ 3.000 de lei.
În data de 12 februarie 2010, au fost plătite 2.273.106 lei către 497 de beneficiari, ceea ce înseamnă o sumă medie de 4.574 lei. „Această sumă acoperă inclusiv restanţele din luna decembrie 2009”, a menţionat ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

„Încă de la preluarea mandatului, am dat un semnal că acest minister va încuraja performanţa – fie că este în educaţie, cercetare, în sport sau în activităţi pentru tineret. /…/ Sportul este cel mai bun ambasador al României, de aceea înţeleg să-i răsplătim pe aceşti sportivi aşa cum se cuvine”, a declarat ministrul Daniel Funeriu.

 

Sursa: comunicat al Guvernului României

What Next?

Related Articles