Spiritul lui Ceausescu bantuie: Basescu academician de onoare al Academiei

Preşedintele Traian Băsescu este de joi, 11 martie, academician de onoare al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România.

Reprezentanţii Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România susţin ca meritele preşedintelui ar fi că a asigurat Academiei un sediu pe când era primar şi că, în calitate de şef al statului, a semnat legea prin care AOSR devine instituţie bugetară.

Reprezentanţii aceleiaşi instituţii susţin că au primit acceptul Administraţiei Prezidenţiale şi că urmează ca preşedintele să stabilească o dată la care să îşi ridice titlul şi să ţină un discurs.

Propunerea ca preşedintele Băsescu să devină membru de onoare a fost aprobată, joi, 11 martie, în cadrul Adunării generale a membrilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă.

Preşedintele Traian Băsescu se va alătura, în cadrul AOSR, unor personalităţi publice precum Ion Iliescu, Nicolae Danilă, Aurelian Emil Săndulescu, Eugen Ovidiu Chirovici, IPS Teodosie, Ecaterina Andronescu, Ion Cristoiu, Ioan Scurti, Constatin Bălaceanu Stolnici, Răzvan Theodorescu.

Potrivit regulamentului de organizare al AOSR “membrii onorifici sunt acei membii de onoare cărora li s-a acordat acest titlu, în semn de respect, de consideraţie pentru merite deosebite, care îndeplineşte şi o funcţie, o sarcină, fără a fi atribuit, (membru de onoare neindemnizat).”Acelaşi statut prevede şi că membrii de onoare pot primi o indemnizaţie de merit dar numai cu aprobarea AOSR.

Atât preşedintele Băsescu cât şi Ion Iliescu au fost premiaţi de către AOSR în 2003. Ion Iliescu primind însa un premiu mai valoros (Premiul „Nicolae Teodorescu), Traian Basescu nu a primit decât o diplomă de excelenţă şi o plachetă aurită.

sursa: HotNews

What Next?

Related Articles