Spania – susţinută de Preşedintele UE

Herman Van Rompuy . presedintele UE. foto ziareromania

Premierul spaniol, Mariano Rajoy, s-a întâlnit în urmă cu o zi, cu preşedintele UE, Herman Van Rompuy. Acesta din urmă aflat fiind în vacanţă în Spania a decis să aibă o întîlnire cu premierul spaniol.
Rajoy a declarat că guvernul său nu a luat încă o decizie cu privire la solicitarea unui ajutor european în vederea refinanţării datoriei ţării sale. Însă până la reuniunea-cheie a Băncii Centrale Europene ce urmează să aibă loc săptămâna viitoare va avea un răspuns.Von Rompuy a reafirmat susţinerea Consiliului European pentru Spania pentru a evita adâncirea crizei din această ţară.

“Am luat deja decizii dureroase, dar acestea au fost solicitate de situaţia dificilă ce o avem; acestea, pentru a reduce deficitul nostru public.Nu mai putem continua în această situaţie în care refinanţarea este atât de dificil de făcut”, a spus Rajoy.

Datele publicate recent de biroul spaniol de statistică au arătat că recesiunea este acum la 1,3 la sută din PIB, comparativ cu estimările anterioare care sugerau că economia se va contracta cu un procent.

Sursa: EUObserver

What Next?

Related Articles