Spania îşi alege deputaţii şi senatorii

În dimineaţa zilei de duminică, 20 noiembrie, s-au deschis secţiile de votare din Spania. Alegerile se desfăşoară într-un climat aproximativ tensionat, datorat ratei foarte ridicate a şomajului (aproape 5 milioane de persoane afectate, n.r.), precum şi în contextul instabilităţii crescute de pe pieţele financiar-bancare.  
Tot mai des se invocă necesitatea unui plan de salvare, pentru ca Spania să nu devină “o victimă” asemeni Greciei.

Sondajele pronostichează că dreapta spaniolă ar câştiga cu majoritate absolută alegerile legislative din 20 noiembrie, iar candidatul ei, Mariano Rajoy, ar putea forma astfel viitorul guvern fără probleme, bazându-se pe voturile celor până la 195 de deputaţi conservatori care ar putea fi aleşi în urma rezultatelor scrutinului, potrivit AP, citat de AGERPRES.
Rivalii socialişti, conduşi la alegeri de fostul ministru de Interne Alfredo Perez Rubalcaba, este posibil să obţină cel mai slab rezultat din istorie – maxim 121 de deputaţi şi nici 30% din voturile exprimate.

Spaniolii îşi vor alege duminică 350 de deputaţi şi 208 senatori, votând în peste 59.000 de secţii organizate din peste 8.000 de localităţi spaniole.

Sursa: AP; AGERPRES

What Next?

Related Articles