Soros a oferit Ungariei un milion de dolari pentru apărare civilă şi reconstrucţie

George Soros,  omul de afaceri american de origine ungară a oferit prin intermediul Fundaţiei sale un milion de dolari pentru apărarea civilă şi lucrările de reconstrucţie în satele inundate cu noroi roşu din vestul Ungariei.
Aceasta, potrivit unui comunicat MTI, preluat de MEDIAFAX.

“Speranţa mea este ca aceste fonduri, oferite ca răspuns la un apel din partea premierului (ungar, Viktor) Orban, să poată furniza alinare persoanelor afectate de această tragedie”, a declarat Soros, preşedintele Open Society Foundation, într-o scrisoare.

“Este necesar ca Ungaria să implementeze măsuri de prevenţie, pentru a se asigura că aşa ceva nu se va mai întâmpla din nou”, a continuat omul de afaceri.

Grantul a fost acordat dintr-un fond de urgenţă al Open Society Foundation, creat în 2009 ca răspuns la criza economică în ţările europene, inclusiv Ungaria.

Pe de altă parte, Uniunea Europeană (UE) va trimite în Ungaria o echipă de cinci experţi, pentru a ajuta la evaluarea impactului poluării, a anunţat vineri ministrul ungar al Afacerilor Interne, Sandor Pinter, într-o conferinţă de presă.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles