Slovacia decisă să nu ofere ungurilor niciun fel de autonomie

Într-un interviu oferit unui cotidian sârb, Dnevnik, ministrul slovac de Externe, Jan Kubis, a declarat că autorităţile din ţara sa nu vor permite populaţiei de etnie maghiară să obţină vreo formă de autonomie.


“Serbia recunoaşte drepturile colective ale minorităţilor, Slovacia nu o face şi nu intenţionăm să recunoaştem nici o formă de autonomie (…) a vreunei minorităţi etnice”, a declarat Kubis pentru cotidianul Dnevnik.

Kubis a menţionat că Slovacia respectă drepturile individuale ale cetăţenilor ei, indiferent de etnia acestora, şi a subliniat că acest stat membru UE nu va acorda drepturi colective nici unei comunităţi, inclusiv celei maghiare.

Kubis a criticat solicitările liderilor minorităţii maghiare din Voivodina care susţin ca obţinerea autonomiei să devină principala politică a Ungariei în UE, subliniind că “acest lucru nu se va întâmpla în Slovacia”.

“Nu comentez politica Budapestei în privinţa minorităţilor maghiare din alte ţări, dar ştiu ce măsuri luăm în Slovacia, întrucât poziţia minorităţii maghiare din Slovacia este responsabilitatea noastră”, a adăugat ministrul. “Nu vom permite negocieri în acest sens nici la nivel bilateral nici la nivelul UE”, a explicat Kubis.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles