Situatia lui Adrian Nastase si a Monicai Iacob-Ridzi

Împotriva lui Adrian Năstase nu va fi declanşată procedura de urmărire penală în timp ce Monica Iacob-Ridzi va fi anchetată de o comisie parlamentară de anchetă.


Deputaţii au decis să îi solicite procurorului general Laura Codruţa Kovesi să precizeze ce dosare vizează cererea de urmărire penală a social-democratului Adrian Năstase. Iniţiativa deputatului UDMR a venit după ce PD-L a argumentat că solicitarea procurorului general face referire şi la un nou dosar întocmit în 2009 pe numele social-democratului Adrian Năstase.

Deputatul PSD Adrian Năstase a susţinut că solicitarea procurorului general de reluare a votului privind dosarul Zambaccian 1 este “insultătoare” la adresa Parlamentului şi a celor care au cunoştinţe minime juridice, precum şi a statului de drept din România.

În cazul Monica Iacob-Ridzi deputaţii au aprobat, cu 220 de voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri, înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară privind sumele cheltuite de ministrul Tineretului şi Sportului pentru organizarea Zilei Tineretului.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles