Situaţia din Siria: demonstranţi atacaţi cu mortiere. Obama cere regimului să se retragă

Siria

În urma reprimării sângeroase a protestelor de la Homs (centrul Siriei), bilanţul victimelor a ajuns la 350 de morţi.

Forţele de securitate siriene au apelat la un “procedeu” neobişnuit pentru reprimarea unei demonstraţii folosind atacuri cu mortiere din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Bilanţul nu poate fi verificat din surse independente, dat fiind că regimul sirian nu permite accesul jurnaliştilor. Autorităţile susţin că autorii atacurilor sunt terorişti.

Vineri, mii de sirieni au manifestat în întreaga ţară pentru a marca 30 de ani de la acţiunile de reprimare de la Hama (centru).

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, îi cere omologului sirian, Bashar Al-Assad, să se retragă de la putere, acuzându-l de reprimarea protestelor şi de uciderea civililor.

Barack Obama acuză regimul sirian de “ură faţă de oameni şi faţă de demnitatea umană”, după moartea a sute de persoane în oraşul Homs, informează FOX News.

“La 30 de ani după ce tatăl său a masacrat zeci de mii de persoane nevinovate la Hama, Bashar Al-Assad a demonstrat o ură similară faţă de oameni şi faţă de demnitatea umană”, a spus Obama.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un val de proteste violente faţă de regimul Bashar Al-Assad, acţiunile de reprimare soldându-se, potrivit estimărilor ONU, cu aproximativ 6.000 de morţi.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles