Siria: situaţia de securitate se înrăutăţeşte. Protestatarii sunt închişi pe stadioane transformate în închisori

La Banias şi Daraa forţele de securitate siriene folosesc stadioanele de fotbal ca pe închisori, după arestarea a sute de persoane.

Forţele de securitate siriene au forţat intrarea în case şi au reţinut persoane şi în suburbia Damascului Modermiyah, unde luni s-au auzit focuri de armă, a declarat Rami Abdul-Rahman, directorul Observatorului sirian pentru drepturile omului.

La Homs, un medic a spus că tancuri au fost desfăşurate, iar puncte de control au fost instalate la intrarea în fiecare suburbie. Poliţia secretă sprijină forţele de securitate şi verifică pe toată lumea. Prezenţa forţelor de ordine este atât de masivă încât oamenilor le este frică să protesteze, au declarat locuitori din zonă. Un martor din Homs a declarat pentru CNN că ştie că mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în manifestaţiile de vineri, dar nu pot fi îngropate, pentru că forţele de securitate nu permit înmormântările, de teamă că se vor transforma în proteste. De asemenea, mai multe clădiri publice, inclusiv două centre medicale şi o şcoală, au fost transformate în centre de comandă şi control pentru forţele de securitate siriene şi armată.

sursa: Deutsche Welle

What Next?

Related Articles