Siria – o problemă de securitate naţională atât pentru Statele Unite ale Americii cât şi pentru Europa

Jeh Johnson, Secretar american pe probleme de securitate nationala. foto wikipediaNoul Secretar american pe probleme de securitate internă, Jeh Johnson, după revenirea dintr-o vizită oficială în Polonia, a declarat că “Siria a devenit o problemă de securitate naţională atât pentru Statele Unite ale Americii cât şi pentru Europa, potrivit Washington Post, citată de AGERPRES.
“Siria a fost cel mai important subiect de discuţie (pentru ţările europene, n.r.) şi pentru noi. Siria a devenit o problemă de securitate naţională”, a declarat la Washington Johnson.

“Prin urmare, ne vom concentra pe combatanţii străini care merg în Siria”, a precizat el, după participarea la reuniunea miniştrilor de interne ai G6 (Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi Polonia).

“În baza informaţiilor deţinute de noi şi acţiunilor partenerilor noştri internaţionali, ştim că indivizi din SUA, Canada şi Europa merg în Siria pentru a se implica în conflict”, a afirmat Jeh Johnson.

“În acelaşi timp, extremişti încearcă în mod activ să recruteze occidentali, să îi îndoctrineze şi să îi trimită în ţările lor de origine, având o misiune extremistă”, a adăugat oficialul american.
“Nu este vorba doar despre ţara noastră, dar şi aliaţii noştri sunt îngrijoraţi (…) şi suntem pregătiţi să întreprindem ceva în acest sens”, a subliniat  Jeh Johnson.
El a adăugat că “directorii agenţiei americane de informaţii CIA şi al poliţiei federale FBI împărtăşesc aceeaşi îngrijorare”.

Sursa: Washington Post, AGERPRES

What Next?

Related Articles