Siria: manifestaţiile împotriva regimului continuă

Cu toată opoziţia regimului de la Damasc, zeci de mii de persoane au manifestat, vineri, împotriva regimului sirian, în special la Damasc, Homs (centru), Banias (nord-vest) şi în regiunile cu majoritate kurdă.

Damasc: în cartierul Midane manifestanţii au răspuns apelului “tinerilor revoluţiei siriene” de a participa la “vinerea furiei”.

Saqba, (în apropiere de capitală): mai multe mii de locuitori au ieşit în stradă pentru a cere înlăturarea regimului.

Homs: mii de persoane strigau “jos regimul”, potrivit imaginilor filmate de militanţi şi difuzate pentru prima dată în timp real pe Internet.

Banias: aproximativ 10.000 de persoane manifestau la începutul după-amiezii. Locuitorii oraşului, dar şi persoane venite din satele vecine, au cerut “înlăturarea regimului” şi au scandat “Libertate, solidaritate cu Deraa”, centrul mişcării de contestare din sudul ţării asediat de luni de armată.

Deir Ez-Zor (460 Damasc) două manifestaţii au fost reprimate “cu lovituri de baston şi cabluri electrice” când o mie de protestatari au ieşit din moscheile Al-Faruk şi Al-Othman înainte de a fi dispersaţi de forţele de securitate.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles