Şi totuşi, telefoanele mobile pot provoca cancerul

Dacă până acum, doar unele surse susţineau că telefoanele mobile pot provoca cancerul, acum, Agenţia Internaţională pentru Cercetări în domeniul Cancerului, parte a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a anunţar oficial că telefoanele mobile sunt cancerigene pentru organismul uman. Astfel, telefoanele mobile au foat poziţionate la nivelul 2b – unul din cele cinci niveluri de clasificare care definesc produsele cancerigene pentru om.

O echipă de 31 de oameni de ştiinţă din 14 ţări au ajuns la această concluzie după ce au analizat mai multe studii legate de siguranţa folosirii telefoanelor mobile. Echipa a găsit suficiente dovezi pentru a clasifica expunerea personală la radiaţiile telefoanelor mobile ca având un grad ridicat de risc în apariţia cancerului, potrivit Realitatea.

Radiaţiile provenite de la un telefon mobil sunt “non-ionizate” (de joasă frecvenţă). Nu sunt precum radiaţiile X, dar pot fi comparate cu radiaţiile emise de un cuptor cu microunde foarte slab alimentat. Aceste unde pot afecta creierul şi pot duce la apariţia unor tumori.

Studiile epidemiologice au arătat un risc crescut de gliom, un tip de cancer al creierului asociat cu utilizarea telefonului mobil.

 

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles