Și iată că a glăsuit…în scris

Basescu, dând mesaje. foto gazeta denord-vest

E ultima zi de vară, calendaristic vorbind. De mâine începe toamna.Ei, și fiindcă tot e ultima zi de vară, și fiindcă tot nu a mai glăsuit nimic în ultimele zile – de când s-a întors la Cotroceni – (și bine a făcut!), azi,din ipostaza de președinte revenit, Traian Băsescu a transmis un mesaj cu ocazia „Zilei Limbii Române” în Republica Moldova.

Ca un bun român și patriot ce e, Traian Băsescu le-a mulțumit românilor de peste Prut „pentru faptul că indiferent de încercările prin care aceștia au trecut în ultimii două sute de ani, au păstrat vie limba şi conştiinţa românească”.

Apoi, și-a exprimat încrederea și speranța că începând de anul viitor Ziua Limbii Române să fie serbată de românii din ţară şi din întreaga lume.

“Avem nevoie de această solidaritate pentru a ne promova cu mai multă grijă valorile care ne leagă, pentru că prin limbă ne păstrăm cultura, credinţa, tradiţia şi istoria poporului nostru.Limba română este astăzi una dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, iar acest fapt trebuie să ne facă să fim mândri de identitatea noastră şi să transmitem acest sentiment generaţiilor viitoare”, se spune în mesajul lui Băsescu.

Foarte frumos! Dar oare ce le-ar spune Traian Băsescu românilor din România,care, culmea, viețuiesc sau, mai corect, supraviețuiesc în Ținutul Secuiesc? Unde, dacă nu știu limba maghiară, nu se pot descurca de niciun fel. Deși sunt cetățeni români care trăiesc în țara lor România!
Ce mesaj le-ar fi adresat acestora, cu ocazia „Zilei Limbii Române”, Traian Băsescu?

Sorina Bruj

 

Sursa: comunicat de presă de la Președinția României

What Next?

Related Articles