Serghei Lavrov despre evenimentele de la Chisinau

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că evenimentele din capitala Republicii Moldova “au complicat în mod evident condiţiile pentru realizarea unui acord în problema transnistreană”.


“Transnistrenii şi-au pus de mai mult timp şi în mod justificat problema că sunt gata să trăiască într-un stat unic, Moldova, dar dacă acest stat îşi va pierde identitatea ei vor decide singuri ce vor face” a subliniat ministrul rus de externe.

 

Potrivit lui Lavrov, “evenimentele de la Chişinău nu sunt o revoluţie portocalie, pentru că a lipsit tradiţionalul provocator extern”.

Evenimentele de la Chişinău au fost caracterizate de Lavrov “drept vandalism şi dispreţ total faţă de simbolurile puterii de stat”.

“Nu înţeleg de ce structurile parlamentare europene nu şi-au exprimat atitudinea faţă de evenimentele de la Chişinău”, a mai spus Lavrov, reamintind că toţi observatorii internaţionali au recunoscut că “alegerile parlamentare de pe 5 aprilie au fost democratice şi conforme cu standardele internaţionale în domeniu”.

 

Sursa: RADOR 

What Next?

Related Articles