Semnificatia Praznicului Cuvioasei Parascheva

Pe 14 octombrie creştinii o sărbătoresc pe sfânta Cuvioasă Parascheva. Mii de pelerini trec în zilele premergătoare şi în această zi pe la racla sfintei pentru a se ruga. Oamenii stau la coadă şi o zi întreagă, dar efortul le este răsplătit cu prisosinţă. Ei primesc ajutor la rugile adresate, sfânta fiind recunoscută pentru minunile făcute celor credincioşi.

Maica Cuvioasă Parascheva s-a născut într-un sat al Traciei, numit acum Epivata. Părinţii fericitei erau credincioşi şi aveau o situaţie financiară bună.

Sfânta a primit o educaţie aleasă şi de mică s-a deprins cu milostenia şi rugăciunea stăruitoare către Dumnezeu. Ea a fost marcată de îndemnul Domnului Iisus “Cel ce voieşte să vină după mine, să se lepede de sine şi să ridice crucea sa şi să urmeze Mie”.

Se spune că a renunţat adeseaori la hainele sale în favoarea săracilor, ceea ce i-a supărat pe părinţi. Toată viaţa şi-a petrecut-o în rugăciune şi în curăţenia inimii, a petrecut câţiva ani într-o mânăstire de călugăriţe de la Ierusalim unde s-a nevoit drastic.

S-a mutat la Domnul de tânără şi de atunci este recunoscută ca fiind grabnic ajutătoare pentru că vindecă în mod miraculos tot felul de boli, chiar şi cele incurabile.

Sfânta indeplineşte dorinţele tuturor celor care au credinţă în Dumnezeu şi se roagă acesteia.

“Ziua Cuvioasei Parascheva” o sărbătorim nu numai în 14 octombrie, ci şi în fiecare vineri.

 

Sursa: Amos News

What Next?

Related Articles