Şeful tinerilor PDL de Botoşani, acuzat de trafic de persoane

Marian Verenciuc, preşedintele organizaţiei de tineret al PDL Botoşani, a fost acuzat de procurorii DIICOT Iaşi pentru trafic de persoane, potrivit MEDIAFAX. Astfel, acesta ar fi racolat mai multe tinere, cărora le promitea locuri de muncă în Grecia, apoi le obliga să se prostitueze.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT Iaşi, Verenciuc racola personal victimele, le invita în cluburi şi discoteci, unde le plătea consumaţia, întreţinea relaţii sexuale cu acestea, apoi le promitea locuri de muncă bine plătite în Grecia.

“Racola personal victimele de pe raza judeţului Botoşani, se împrietenea cu acestea, le invita în cluburi şi discoteci, unde le plătea consumaţia şi se interesa de starea lor materială şi familială. Apoi întreţinea raporturi sexuale cu acestea, după care le promitea că le poate asigura un loc de muncă bine plătit în Grecia, ca baby-sitter sau ca damă de companie într-un local despre care spunea că aparţine fratelui său vitreg”, precizează procurorii DIICOT Iaşi în rechizitoriu.

Anchetatorii susţin că şi din judetul Iaşi au fost racolate mai multe tinere, prin intermediul lui Sergio Matei Buga, de 23 de ani, prieten cu Marian Verenciuc.

Ulterior, în momentul în care tinerele ajungeau în Grecia, erau preluate de fratele vitreg al lui Verenciuc, Cristinel Grigoraş. Acesta le caza într-un apartament, le lua actele şi le obliga să se prostitueze, ducându-le inclusiv în imobile destinate exclusiv prostituţiei.

Potrivit procurorilor DIICOT, pentru a le convinge să se prostitueze, Grigoraş le bătea şi ameninţa în mod repetat.

De pe urma exploatării fetelor, Marian Verenciuc şi Cristinel Grigoraş ar fi câştigat în total 76.000 de euro.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles