Şeful ANAF, Sorin Blejnar – audiat de DNA

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a fost audiat de procurorii anticorupţie în dosarul privind afacerile nelegale derulate în Portul Constanţa, potrivit MEDIAFAX.
În acest dosar sunt arestate 28 de persoane.

Blejnar s-a prezentat la DNA pentru a da detalii despre persoanele care îl invocă în convorbiri telefonice, interceptate de anchetatori.

Senatorul Mircea Banias i-a promis lui Eugen Bogatu că intervine la şeful ANAF, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge să renunţe la atitudinea negativă a acestuia faţă de Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, potrivit procurorilor.

Se pare că pe 24 iulie 2010 senatorul PDL Mircea Banias s-ar fi angajat, la cererea expresă a lui Eugen Bogatu, că va interveni pe lângă preşedintele Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge să renunţe la atitudinea negativă a acestuia faţă de Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea. Acesta din urmă face parte din grupul infracţional organizat, din care făceau parte Banias şi Bogatu.

Tot atunci, Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu să intervină pe lângă Iulian Tudor şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, “pentru o chestiune de afaceri discutată anterior de cei doi”.

Numele şefului ANAF Sorin Blejnar este invocat într-o discuţie dintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa pe tema intenţiei lui Sunai Cadâr de a se retrage din “grupul infracţional organizat”, din cauza “disidenţelor interne”, susţin anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles