Şeful administrativ al României, Jeffrey Franks, se adresează de la Viena

Jeffrey Franks - reprezentantul FMI pentru Romania omul care dicteaza politicile guvernamentale in baza acordului Romaniei cu FMI

În timpul Forumului Central şi Est-European Euromoney, ce se desfăşoară la Viena, şeful Misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a apreciat că momentul important pentru România este “consolidarea realizărilor obţinute până în prezent” în procesul de reformă.

“Este un proces pozitiv, cu o reformă reală în sectorul fiscal, cu ajustări în sistemul de pensii. Legea responsabilităţii fiscale este un proces bun în derulare, iar existenţa Consiliului Fiscal este un lucru foarte pozitiv pentru România”, a declarat, pentru Agerpres, Jeffrey Franks.

Oficialul FMI a apreciat că este necesar ca reforma să se deruleze mai rapid în unele sectoare, cum ar fi cel al administraţiei, dar a precizat că aceasta nu este o problemă specifică doar pentru România, iar o situaţie similară poate fi întâlnită şi în alte ţări din regiune, cum ar fi Ungaria, Croaţia, Serbia, Bulgaria, care au avut economii slăbite din cauza crizei.

Franks a spus, de asemenea, că previziunile Fondului pentru România în 2011 sunt “optimiste” şi arată posibilitatea reluării creşterii economice.

“Sunt foarte optimist în ceea ce priveşte previziunile noastre de creştere în acest, pentru România. Ne aşteptăm ca în cursul anului să se reia creşterea cererii interne, iar cheia relansării o reprezintă exporturile”, a explicat Jeffrey Franks.

La Forumul Euromoney participă peste 1.000 de oficiali guvernamentali, bancheri, reprezentanţi ai mediului de afaceri din regiunea Europei Centrale şi de Est şi reprezentanţi ai unor organisme internaţionale.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles