Secuii isi fac propriul imn, drapel si stema

Conducerea Consiliului Naţional Secuiesc a dat publicităţii proiectele de hotărare care urmează să fie votate de către aleşii Ţinutului Secuiesc la adunarea care va avea loc sambătă, 5 septembrie, la Odorheiul Secuiesc.


Una dintre hotărari stipulează elaborarea imnului, drapelului şi stemei Ţinutului Secuiesc.

“Imnul Ţinutului Secuiesc este cel folosit de zeci de ani, compus de către Mihalik Kálmán pe textul lui Csanády György. Stema Ţinutului Secuiesc este stema adoptată de Consiliul Naţional Secuiesc pe data de 17. 01. 2004. Drapelul Ţinutului Secuiesc este cel adoptat de Consiliul Naţional Secuiesc pe data de 17. 01. 2004. Semnul distinctiv regional al Ţinutului Secuiesc este SIC, iar autorităţile locale din Ţinutul Secuiesc vor acorda tot sprijinul ca aceasta să fie inregistrat la Organizaţia Internationala de Standardizare”, se arată in proiectul de hotărare.

Secuii vor proclama şi o Declaraţie privind reforma administrativă.

“Ţinutul Secuiesc este indivizibil şi nu poate fi înglobat intr-o altă unitate teritorial-administrativă. Viitorul acestei regiuni nu poate fi imaginat altfel decat ca o unitate administrativ-teritorială de sine stătătoare, cu prerogative sporite, situată intre limitele sale regionale fireşti, formate in cursul istoriei. La reimpărţirea administrativ-teritorială a României trebuie avut în vedere principiul european, conform căruia o regiune nu se marchează, ci se recunoaşte”, se arată în documentul emis de CNS.

 

 

 

Sursa: Ziua

What Next?

Related Articles