Secrete Service: Trump Jr. nu beneficia de protecția agenției în timpul întâlnirii acestuia cu avocata rusă

Donald Trump JR foto NYMag

Donald Trump JR foto NYMag

În data de 9 iunie 2016, fiul cel mare al președintelui american, a intâlnit-o pe avocata rusă Natalia Veselnițkaia după ce a fost informat de către un intermediar că, aceasta ar putea furniza informații compromițătoare ale guvernului rus despre Hillary Clinton. Acesta a fost însoțit de către ginerele și managerul de campanie al președintelui. Întâlnirea a avut loc la Trump Tower, în Manhattan, fiind prima întâlnire privată între un cetățean rus și membrii cercului de apropiați ai președintelui.

Avocata  din Rusia susține că nu avea legături cu Kremlinul și a vrut să discute doar despre sancțiunile SUA asupra oficialilor ruși declarând că nu a avut niciodată informații compromițatoare despre candidata democrată de la Casa Albă. Avocata era cunoscută pentru campania dusă impotriva unei legi din SUA care are la bază realizarea unei liste negre cu rușii suspectați de încălcarea drepturilor omului.

Donald Trump, a declarat că nu știa nimic despre această întrevedere până când, juniorul a recunoscut printr-o declarație că întâlnirea a avut loc și că a fost una scurtă.

Recent, NBC a anunțat că la întrevederea dintre cei doi a mai participat  un fost agent sovietic, actual lobbyist.

Avocatul personal al președintelui, Jay Sekulow susține că întâlnirea dintre cei doi, ar fi fost autorizată de către Serviciile Secrete, sugerând că era datoria acestora de a verifica persoanele pe care fiul președintelui urma să le întâlnească .

În schimb serviciul destinat pentru proteția președintelui neagă că ar fi aprobat întrevederea afirmând :”Donald Trump Jr. nu era sub protecția SS în iunie 2016. Astfel că nu am avut cum să-l verificăm pe cel cu care se întâlnea.”

Agenția Secret Service asigură protecția președintelui Statelor Unite, dar și protecția principalilor candidați la președinție.

Senatul, Camera Reprezentanților și Biroul Federal pentru Investigații au început desfășurarea unor anchete privind  implicarea Rusiei în campania electorală din 2016 și posibilelor relații între apropiații președintelui și oficiali ruși.

Andra Dragoș, InfoMondo

Surse: NBC News, CNN, Reuters, Global News, CNN

 

 

 

 

 

What Next?

Related Articles